Spring naar hoofd-inhoud
17-09-2019

E-Waste Race


Iedereen kent het wel, je hebt nog wat oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker bijvoorbeeld. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in de regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op de website van E-waste race. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Over vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!

 

Groep 6 doet mee aan de E-Waste Race. Oude apparaten waar een stekker aan zit of die op batterijen werken worden op deze manier op een goede manier gerecycled. Heeft u deze spullen in huis? Lever ze in bij groep 6 en zij zorgen voor de rest!

De wedstrijd loopt tot 11 oktober 2019. 

Voor meer info klik hier voor de site van de E-Waste Race. 

 


< De laatste loodjes....